Tuesday, December 11, 2007

.:CANGGUNG:.

bebaru ni aku ke Kota Bharu, Kelantan kerana menghadiri perkahwinan dan menjadi saksi kepada arab...yeahh..

sedia maklum kelantan dah makin maju..tapi remaja sebaya aku jarang nampak kat sana..hmm..merasa juga makanan-makanan yang feymes dan murah kat sana..board advertisment dia pun pakai bahasa jawi dan model dalam iklannya pun pakai tudung..kan cool kalau benda tu apply kat KL juga..sementara aku berada di sana..dapat juga aku kecek kelate sikit-sikit..orang-orang lama kat sana kata kalau nak kecek kelate ni kena belajar slow-slow dulu..heh..barang-barang bundle yang ada kat sini pun lebih rare seperti yang ada kat KL..basikal yang boleh lipat dan kedai baju bundle yang luar biasa banyaknya..

tapi kat sini tak banyak aktiviti yang boleh dilakukan sebab tengah musim tengkujuh...tengah musim hujan...hmm..barang-barang kat Pasar Besar Siti Khadijah boleh tawar-menawar...damn..apsal la aku tak bawak kereta time tuh..


lebih info layari blog KKS

.:SELAMAT PENGANTIN BARU:.

Tahniah dan Selamat Pengantin Baru
kepada
Arab & Liza
(8 Disember 2007)
Semoga Murah Rezeki & Kekal Jodoh Hingga ke Akhir Hayat

Thursday, November 29, 2007

.:LARINGITIS:.

ohh..aku kembali menulis..tapi tak sekerap dulu arr..minggu ni dan minggu depan aku tak duduk opis sangat la..banyak kena hadiri kursus dan handle kursus..damn it..sekarang ni pun aku baru balik dari Daerah Pekan, Pahang..ya..mesti kamu ade dengar cerita aku bertemu lintah bernama boboi..maaf la..kameraman tak amik gambar boboi tu..cuma kerabat dia je..hmm..

Opismate, Siti Hasshura bergaya dengan kerabat Boboi

ahaha..yang menariknya kat Daerah Pekan Pahang ..hasil temu bual aku dengan pemastautin di sana..tidak sah jika kamu tidak merasai Mertabak Mengkasar, Puding Diraja, Opor (daging masak hitam), Samosa Diraja dan lagi yang aku ingat ialah pulut panggang yang dua kali besar dari pulut panggang yang dijual kat KL..oi..aku nak ke jamban jap..semenjak 2 menjak ni ceber je..adoih..kena banyak minum 100 plus ni..

Monday, November 19, 2007

.:METEORIK:.

mari memspike bola tampar..

ahaha..ketawa aku sejenak bila membaca blog dari lesbian penguin..penulisan beliau makin lama semakin macibai ..mungkin selalu sangat makan nasik lemak spenda yang dicedok oleh awek cun yang paling world..ahaha..ohh dengar cite beliau selalu ke gim ntuk membentuk tubuh badan yang ideal agar beliau boleh men dut-dut kan otot..terutama otot2 di bahagian dada...ahahaha..damn it..bercerita pasal orang..aku semakin melupakan aktiviti sukan aku..kini aku sudah tidak boleh mendut-dutkan otot dada aku..ohh..aku perlu bangkit semula..tujuan?..sama seperti tujuan en lesbian penguin jugak..
. "dan pasti akan menawan mana - mana potterhead chicks, gadis2 liar, gadis2 pakai tudung yang pakai sluar ketat nampak spender, mahupun awek cedok nasik lemak yang paling cun didunia- lesbian penguin.."...ahahaha

.:SUSU KOCAK:.

uhh..program yang dikelolakan oleh aku akan berlaku dalam waktu yang singkat ini..sungguh sibuk rasanya diri walhal mengetahui diri ini tidak la sesibuk mana pun...minta maaf arr kepada pengunjung senyap blog ni..pastinya kamu dahagakan penulisan aku ini umpama kamu dahagakan cendol di waktu tengahari...hahaha..pergi la mati..panggilan telefon serta outstation datang bertalu-talu..sesungguhnya itu arr alasan aku untuk melambatkan update blog ini. tak sabar rasanya nak bercuti..kali ini aku n geng KKS target nak menawan Kelantan la plak..ahahah..sediakan la duit poket serta settingkan cuti kamu jika kamu mahu follow trip kami..(ajak-ajak ayam ni)...heh...tetiba lamunan aku dikejutkan oleh opismate aku.."..di..ko dah semayang zuhur ke blum?"..damn it..aku tertido..oh ya..sebz mana pun kamu..semayang jangan tinggal ok..ahahaha

-pic "lubang hidung jennifer garner" by nizo-

Sunday, November 11, 2007

.: ANGKATAN:.

hmm...aku dan geng kelab kembara serdang buat trip ke perak..jika nak tau lebih lanjut tentang trip kali ni..sila layari blog kelab kembara serdang..hehe..trip ni pun dah kira rush jugak sebab aku ada meeting ISO 9001:2000 kat Port Dickson..damn it ..mesyuarat tu mula dari pukul 8.30 pagi sampai 12.00 malam arr..memang rabak mata aku time tuh..uh..aku plak boleh miss last game basketball (team Valiers) aku pada ahad pagi..nasib baik team kitaorang menang ari tuh..ahhh..aku nak sambung tido la...sangap la plak hari ni..


Sunday, November 04, 2007

.:MENOCANG:.

tak sangka..kuku kaki aku telah menunjukkan tindak balas pemulihan yang begitu menakjubkan..kesakitan beransur hilang..cuma ngilu² apabila mengenakan sepatu..ohh..maaf kepada team mate basketball sekiranya aku tak perform pada game² yang lepas...ahahha..kuku ganti pun dah keluar..pasni kuku aku menjadi suci balik..yeahhh..sambil kuis² luka kuku kaki ini..aku sempat menjeling kepada koleksi figura yang aku nak berjinak² nak kumpul..ohh..bila la nak masuk gaji nih...hmm...pasni aku nak cari figura mr ultramen yang baru balik keje bersama rivalnya..si godzilla..ahahaha

.:MENCOLOK MATA:.

argghh..kuku ibu jari kaki mula berdenyut²...tiba masanya aku kena mengepak kuku kaki..sampai tercabut..argghh masa tgh ketip kuku tuh..rasa sakit n ngilu sebab ketip kuku tu terkena kat isi kuku..arghhh..aku rasa pening & nak muntah..cam sial la..so hari ni aku pegi keje x pakai kasut..(maaf...gambar tidak diupload atas sebab² moraliti) ...damn it...tengah buat keje ni..sempat plak aku menghitung hari bila la gaji nak masuk ni..heheh..lambat plak rasanya..nasib baik bulan ni tak pakai boros sangat..kebosanan melayan bebelan makcik² tua ..aku dah mula bayangkan cuti-cuti yang mendatang..kali ni aku nak bercuti ke perak..aku bersimpati kepada kawan² yang kena kerja pada hari kami tengah bercuti ini..heh..selamat bekerja dan selamat hari deepavali kepada kamu..hehehe..

Thursday, November 01, 2007

.:MENG'EKJAS:.

ahh..semua kerja mahu disiapkan cepat lagaknya seperti detasmen..aku macam biasa ..walaupun hati gundah gulana tapi riak mukaku seperti biasa...telefon sana-sini bertanyakan tentang perkembangan serta status perjalanan kerja yang telah diagihkan sebelum ini...biasa la ..bila sampai part ni..semua menuding jari..cheh..pergi keluar sambil melayan sahabat memikat burung di belakang opis..berceritakan kisah cinta kini dan selamanya..ahahaha..bosan la plak..masuk..ingin berchatting...tapi tetap tidak boleh log in...sambil melayan lagu dari Dj Kentaro-Animal Chin...jari-jemari pantas memasukkan password bagi mengelak dilihat oleh opismate..tetapi gagal juga..apahal nih?..aku mula mengetis² mouse..mula tidak tenteram..namun diamati "Local Area Network Disconnected"..macam cilake..aku nak tuding jari kat siapa?

Tuesday, October 30, 2007

.:07734:.

hmm..habis sudah season raya (bagi aku la)...jarang juga dengar bunyi mercun di ruang udara di rumah aku kecuali si wafi jika dia ada lagi stock mercun thunderclap nya..hehehe..cuma sekarang ni ramai plak buat open house..yeah..bagi aku memang bes la jugak sebab dapat save sikit duit belanja aku bulan ni...tapi aku nak minta maaf sekiranya aku tak terpergi ke rumah terbuka kamu..samada aku terlupa ajakan kamu, kamu terlupa nak ajak aku, kamu memang tak kenal aku ataupun aku tak nak pergi..hehehe..ohh..aku ada hobi baru sekarang ni iatu sedang dalam usaha mengumpul figura² untuk menghiasi ruangan hadapan komputer aku..yaa..nampaknya 0.5% gaji aku akan dispendkan untuk membeli figura² comel ini..pasal aktiviti KKS plak..dengar citenya ada aktiviti bulan 11 nih...lihat saja

Sunday, October 28, 2007

.:AL-FATIHAH:.

innalillahi wa innalillahi raajiuun...aku ingin mengucapkan takziah kepada nizo (dgtalwar) dan keluarga di atas kehilangan adik beliau, Allahyarham Khairul Anuar bin Omar pada 26 Oktober 2007 akibat kemalangan di jalan raya. Semoga roh Allahyarham di tempatkan bersama golongan orang2 yg beriman..Amin..Al-Fatihah..

Thursday, October 18, 2007

.:BARA'AN:.

kat umah jasmin, Serdang (sumber gambar dari jasmin)

hmm..pada 16 oktober memang sengal..aku baru balik dari kampung (lega jalan seremban -kl tak jem)..ohh..balik dari kampung memang feel..melihat kanak-kanak barapan keliling kampung..termasuk juga kakak² mereka yang hot² yang terpaksa menjaga adik² mereka..ahahaha...sial je mata aku dah start buat dosa-dosa kecil..bila sampai je umah aku cari komputer..perghh..terasa cam hisap ganja je bila dapat pegang balik kom kat umah..hehe..masa tengah main game ..kepala aku leh pusing nak plan raya umah kawan² team KKS aku yang takde kampung/ baru balik dari kampung..malam tu ramai juga yang turun..start dari umah nizuri kendian ke umah aku, ped, wafi, arab, meen dan last umah pacak..kira² ade la dalam 13 orang yang join..makan tak usah cerita arr...memang marvelous..selepas itu kami main bunga api dan mercun di area hospital serdang..yaaa..hari raya memang bes..tapi yang tak besnya kereta aku kena najis yang masih baru lagi...memang bau cam sial arr..sampai arab pun muntah cam ala-ala CKY ..nasib baik bukan dalam kereta aku lagi..busuk gila..tapi takpe..hal tu dah setel..nampaknya aku kena basuh kereta aku bersih² supaya kita boleh bergembira di umah terbuka satim plak...ahahaha..temmade

tegak batang berdiri keras,
hangat membara dapat dirasakan,
arghhh memancut keluar cecair putih,
aku menjerit... mak, lemang dah masak
- qadier abas

cam sial je aku terima mesej ini di pagi raya..ahahahaha

Wednesday, October 17, 2007

.:KAMPUNG HALAMAN;.


raya ke 2 aku & family bersama-sama gerak dari Serdang ke Gadek, Melaka..ya..sampai kat sana biasa punya aktiviti arr..kalau tak layan cite saiful apek..aku mesti tido punya..takpun gegar kampung si qadir..tapi masa raya ari tu nasib baik dia tak layan mercun thunder clap dia..kalau tak rabak la radiator kereta aku..ahaha..petang tu aku balik kampung balik kendian tolong tengok mak & sedara aku memasak di dapur..petang hujan lebat, jadi secara otomatiknya aku lapar nak mampus..

mari makan mee rebus time hujan2 nih..ahahaha


bersama keluarga di Melaka.

.:RAYA PERTAMA:.

ahahaha..yess..raya dah rupanya 13 oktober ..aku ingat 14 oktober..itu pun bila aku terbaca paper arr..sengal tul..ohya..tahun ni aku beraya di serdang je..ahaha..tu pun kat hospital pasal nenek aku buat minor operation kat lengan dia..masuk grease sendi dia...hmm..raya kat hospital memang cool..siap amik gambar keluarga lagi..sengal tul..

bersama keluarga sebelah mak di Hospital Serdang, Selangor.

mlm sebelum raya aku lepak² ngan nizo sebelum dia nak balik kampung..molan time tu tengah buat parti apa ntah..makan berbuka kami waktu tu banyak gila sampaikan aku tercicir kuewteau yang aku beli..pastu plak lewat mlm skit, aku lepak bersama nizuri, wak norj ngan hambali..lama tak jumpa mereka..sesambil melayan nafsu minum kopi, mengutuk wak norj, nizo & hisap rokok bersama rakan², tetiba mak aku call suruh beli cup kuih almond london arrr..time tu plak kedai banyak tutup..so aku pun tapau cup tu dari hambali..memang sengal betul..kami gelak ketawa sampai mamak kedai tu halau kami sebab dia pun nak buat persediaan raya..cam sial..esok plak semayang raya di masjid UPM...ramai jugak orang perantauan yang tak dapat balik raya ke kampung halaman..tiket dah habis agaknya..huhuhu..lepas semayang ..kami layan dengar khutbah raya di luar masjid sambil layan rokok di siang hari..ahahahaha..balik tu cam biasa la..bermaafan dengan keluarga sambil bertukar² duit raya ..ohh..raya memang cool...nizo bagi duit raya pun cool juga..ahahaha..

ampun dan maaf andainya...
terkasar bahasa,
tersilap bicara,
termarah yang tak kena,
tertanya tak tentu hala,
tersasul yang tak sengaja,
terpukul kat mana-mana,
terpekik ditelinga,
terhantuk dikepala,
terpinjam harta benda,
termoody tak semena-mena,
terumpat bila-bila,
termacam-macam lagi yang kena-mengena
-hambali

Wednesday, October 10, 2007

.:SELAMAT HARI RAYA:.

dengan ingatan tulus ikhlas
maaf zahir & batin
-zaidi-

Tuesday, October 02, 2007

.:MENTEKEDARAH:.

ahha..benda ni dah biasa jadi..time raya je mesti susah nak cari kuew teau goreng basah, nasi pattaya, tom yam, laksa asam..damn..muak sial makan ketupat & lemang..pulak dengan beraneka biskut yang bila makan sure tekak mesti ketat punya..time pagi raya layan arr..tapi start masuk tengahari je menu sama jugak..begitu juga kalau aku pergi ziarah umah ketua kampung..menu yang disediakan juga sama..hmm...raya ni aku dah tekad..nak makan laksa asam dengan ais kacang di Bandar Hilir Melaka pada malam pertama hari raya...ohya...kamu mesti ziarah kampung qadir di Brisu, Melaka..uwan dia rajin buatkan air batu campur homemade...yeahh

Monday, October 01, 2007

.:LIHAT SAHAJA:.

hmm..pada 7 oktober 2007 ni..team KKS nak buat trip bersama rakan2 ke Kelantan & Terengganu..tapi aku dapat berita dari blog KKS ..yang menyatakan setiap kepulauan di pantai barat mengalami musim tengkujuh sampai arr bulan 2 nanti..hmm..nampak gayanya main air kat pergigian pantai aje la...lihat saja...

.:MENGHITUNG HARI:.

huhuh..opis mate aku mula memutarkan lagu-lagu raya..yeahh..terasa cam esok je nak raya..macam2 lagu raya aku dengar sejak opis mate aku putarkan lagu-lagu raya ni..lagu2 raya lama dan berhantu seperti P.Ramlee, Saloma, M.Nasir, Nasir Bilal Khan , err..dan macam2 lagi ahh..hmm...tapi sekarang ni aku tak berkenan ade band yang mainkan lagu raya version rip off..yaa..seperti epitome butterfinger versi ella..lagu tu daripada sedap..terus jadi macibai (ayat nizam nuri)..yaa..seperti parasit..ada plak lagu isabella search sekarang ni dah jadi lagu seloka raya.."ahahaha..tak boleh blah ..macam macibai "kata nizam nuri lagi..(takpe..ko cool)..uhh..makin difikirkan..makin tak siap keje aku nanti. "Aku ingat nak membesarkan telo..." kata nizam nuri sebelum nak cuti raya..yang aku menghitung hari menanti akan raya..yaaa...zzzzzzzzzz....

.:MENCAPAI OZON:.

ohh..tengah menghitung hari ..angkasawan Malaysia akan keluar dari radius lapisan ozon pada 10 Oktober 2007...yeah...langkah permulaan rakyat Malaysia pasni akan meneroka angkasa raya..dan kemudian bila dah maju ..akan wujud perperangan ala-ala starwars..kemudian..aku nampak kamu dah jadi silver surfer.dan rakan-rakan super hero yang lain akibat terkena radiasi..aahahaa..hero memang cool..

Sunday, September 30, 2007

.:LUKU:.

ahh..masa semakin suntuk...ya..takkan kamu tak perasan yang raya sudah hampir tiba..walaupun ada seminggu lagi tapi semangat raya makin meluap-luap..hmm..mungkin aku perlukan cuti sebenarnya..ahaha..aku tidak perlu lama bercuti seperti sahabat kamu kerana selepas raya ni aku ada program gomen di Daerah Pekan, Pahang..oh kepada kamu yang berkampung disana..nantikan kehadiran aku nanti...aku ingin makan ayam golek banyak-banyak.. Sekarang ni banyak betul pendokumentasian yang perlu dilakukan..aku tidak bekerja selama 5 minit seperti sahabat kamu..ya...istilah 'hitam-putih' sebenarnya memudahkan aku dikemudian hari..ohh.. aku tidak boleh lama di sini..aku perlu mendaftar cuti aku secepat mungkin agar aku boleh mem'plan' cuti-cuti aku yang seterusnya..

Sunday, September 23, 2007

.:AHLI MESYUARAT TINGKAP:.

credit to zahariah..ahahaha..pejadah la mesyuarat tingkap nye..aku dengar khabar² angin yang mengatakan bahawa next gath bakal membawa kita melepak di kepulauan...ahaha..dan semasa main boling, pastikan anda memakan separuh peket kuih batang burok untuk memudahkan anda strike banyak² kali..yeahh..

.:MAJLIS BUKA PUASA REUNION SKS (89-94):.

hmm..yang ni pasal gath @ reunion bebudak Sekolah Kebangsaan Serdang batch '89-'94..pada 22 September 2007..venue di Village View, Bangi ..seramai 35 orang jugak ahh yang hadir pada malam tu..makanan malam itu memang marvelous, masakan melayu-thai..yeahh..semua yang hadir tak banyak berubah..then lepas makan ade amik gambar² kenangan, kemudian ada pertandingan bowling..next reunion?..nak ajak cikgu Sarifudin?..ahahaha

Tuesday, September 11, 2007

.:SELAMAT BERPUASA:.

yeahh..posa sudah kunjung tiba..pasni tak leh la nak lepak² minum pagi kat molan. Nak makan tengahari pun tak leh..pasni memang susah ahh aku nak balik keje sebab manusia akan berkunjung ke pasar ramadhan untuk mencari juadah berbuka..ohh..sudah tiba masanya aku kena naik motorsikal.."wafi..pinjam moto ko..!!"..ehehehe...dalam kesempatan ini, aku nak ucapkan selamat berpuasa pada kamu yang beragama islam..dan tidak lupa juga mana² antara kamu yang beragama islam tapi tak puasa tu..sila hormati agama kami (Islam) ..sekian.

Monday, September 10, 2007

.:AT LAST:.

Blog kelab kembara serdang boleh dilayari di http://kelabkembaraserdang.blogspot.com

Sunday, September 09, 2007

.:RUMPAI:.

ehehe..akhirnya dapat jugak KKS ngan trip kali ni ke Cameron- Ipoh..yeahh...trip kali ni memang santai dan terasa ke'cool'an nye..kali ni En Ped menyertai semula team KKS dan seterusnya akan mengikut setiap trip KKS tanpa banyak cerita..ketika trip ini juga, kami menemui 'pafeng'..seorang hos KKS yang freak..sebuah blog mengenai trip KKS akan dibangunkan..tunggu kan kemunculan beliau..

Thursday, September 06, 2007

.:RENTAP:.

uhhhh...penat2 la plak..mungkin lama tak bersenam dan lari-lari..apa?..main bola?..maap la..takut team kamu kalah nanti..ahh..saat membosankan bila kamu layan astro kat umah sambil baring..ternyata pasni akan tidur..main bowling?...mampu ke menewaskan juara APEEC ni?..tapi..aku masih belum metroseksual seperti kamu..apatah lagi yang mencapai metro tahap 2...ahahaha..

.:OPIS:.

ahaa...akhirnya ramai kawan² aku dah berjaya meletakkan diri dalam suasana gomen..bagaimana suasana kerja di sana?..aircond sejuk nak mampus?..mempunyai kawan² chicks dan makchicks yang suka kipas bos..atau yang tikam kamu dari belakang..?..kerja lebih masa, yang mana kamu buat kerja orang lain?..eheheh..bosan?..takpe..kamu akan biasa selepas ini..ohh..yang aku maksudkan ialah kamu akan biasa ngan terma mengular serta mahu cuti...yeahh..hari ni aku nak cuti..sebab lama aku tak cuti..kamu, kamu, kamu dan kamu kerja elok² ye..kami mahu makan steamboat dan lepak² minum teh yang ketika itu kamu, kamu, kamu dan kamu sedang kerja..ahahaha..takpe..perancangan pasni nak ke Terengganu..pasni jadual kamu tidak bertindan dengan aktiviti gomen kamu ye..ehehehe..

Wednesday, August 29, 2007

.:R&R:.

video
Lama KKS tak buat trip, plan nak ke Cameron sebelum bulan puasa ini. Cadangnya pada 7 hingga 9 September 2007..pastikan jadual kamu tidak padat pada masa ini..yeah..naik gunung..?..kita consider masa sampai kat sana nanti....temadder

.:MERDEKA:.

31 ogos 2007..dah 50 tahun merdeka..tapi kamu merdeka?..adakah kamu merdeka jika kamu bernama Merdeka?..Adakah kerana kamu merdeka, maka kamu boleh memerdekakan orang lain?..ke kamu boleh pasti ke bahawa aku ni merdeka kalau aku berkenalan dengan orang yang bernama Merdeka?..Dengan melihat iklan kemerdekaan, adakah kamu akan merdeka?..Bangga jadi anak Melayu dan jadi warganegara Malaysia yang merdeka..Selamat Hari Merdeka yang ke-50..jom parti buih di kolam air panas Gadek, Melaka sempena bulan kemerdekaan ini..ayuh..!!

.:GRADUASI:.

Start je 23 hingga 30 Ogos 2007 ni..maka bekas-bekas student pun bergraduasi..ohya..ingin mengucapkan tahniah kepada jasmin yang berjaya menerima skrol fotostat dari naib-naib canselor..untuk pengetahuan kamu, di bukit ekspo, UPM terdapat aktiviti seperti menunggang kuda padi, paintball, pertandingan memancing chicks dan makchicks, aktiviti memancing ikan dan pameran² serta jualan² amal. Maaf..Ferris wheel, kuda pusing², tikam² serta sampan buaian tidak terdapat di sana disebabkan intelektual student yang tinggi daripada kamu yang menyatakan permainan ini hanya untuk budak²...temmade..

.:ANNIVERSARY:.

25 Ogos 2007 merupakan anniversary yang ke-7..dah tunang dah pun sepanjang hubungan ni berlangsung..tinggal nak kawin je..maybe tahun depan?..kamu semua tunggu ahh..

Friday, August 17, 2007

.:BOLA:.

fantasy football..atau bola sepak fantasi jika kita melayukannya..kamu² yang inginkan cabaran serta gantung tak gantung..boleh melayari

http://fantasy.premierleague.com/..

temmade..aku pun belum me
register lagi.. ahaha..bukan goy...cuma aku tak sehebat kamu.."..bodoh...bola tu game untuk lelaki.."..sindir qadir kepada aku kerana tidak lagi meregister bola sepak fantasi ini .

dan aku memetik tagline mr beck.."..esok saja.."

Thursday, August 16, 2007

.:LANCAR:.

memandangkan perancangan Kelab Kembara Serdang untuk travel ke mana-mana sekarang menemui jalan buntu..maka memenuhi aktiviti kami dengan beriadah sambil membuat palat dengan pak guard Mines. Perancangan ke Perak masih dalam perbincangan..harap kamu dapat memeriksa jadual kerja kamu, kami dan kewangan. Dengar ceritanya kenderaan rasmi team KKS untuk trip ke Perak kali ini ialah Honda City Wan, Satria Nizuri dan Kancil Lesbian Penguin...heheh

.:PILATES:.

"sempena Hari Jumaat ni..baik kita santaikan minda sebelum mendengar khutbah Jumaat di Masjid UPM dengan melayari blog saudara arab...ya..jadikan watikah beliau untuk menjadikan hari-hari mendatang kamu lebih bermakna.."..aku memetik kata-kata qadir ketika bersama-sama menghisap rokok di tempat mengambil air sembahyang di masjid UPM. Turut serta dalam agenda mencemarkan alam ini ialah saudara arab sendiri, echam, pacak, nizo serta lain-lain ..yang mana tidak dimentionkan nama mereka..kemungkinan mereka ke masjid lain atau salah masjid..aku memetik kata-kata lesbian penguin yang selesai mengambil air sembahyang ketika itu "...btw thank you and come again :D.."..tak paham aku..

.:MONOLOG:.

episod monolog...menggunakan ekspresi atau dialog wajah untuk memikat makcik, abang² atau chicks² supaya memperolehi apa yang dihajati dengan mudah dan berkesan tanpa perlu prakata atau pembuka bicara..eksesori memainkan peranan sebagai pencetus rasa atau ajinomoto dalam aktiviti permonologan ini...ya..ini akan menyebabkan kamu kelihatan cool serta menjadikan kamu sebagai abang /chick magnet..lesbian penguin memetik dalam ekspresi monolog beliau .."..pergi la mati..."..hehe..

Tuesday, August 14, 2007

.:SELAMAT PENGANTIN BARU:.

hm..bulan ni je ramai opis mate aku kawin..murah rezeki mereka...aku kena tunggu tahun depan..hmm..sejak dua hari ni aku semakin rajin dalam mencari bahan-bahan yang sesuai untuk bacaan kamu..mempunyai unsur-unsur 18sx yang tidak keterlaluan serta penuh harmoni..baru-baru ini nizo dengan kerja sama arip supar dan nizuri bersama-sama menbangunkan kamus serdang maya..yakni etika perbualan ketika berkumpul di Molan. Permainan bowling perlu diadakan ..disertakan dengan piala pusingan..malah perlu juga rancangan cuti-cuti Malaysia bersama-sama team Kelab Kembara Serdang. Rancangan seterusnya ke Perak..asyik terbantut..kamu sibuk?..bangla pun tahu sabtu dan ahad adalah hari cuti..temmade..

Sunday, August 12, 2007

.:DALAM:.

dalam minggu ni je dah pelbagai aktiviti hilang akal telah dilakukan termasuk la main game Grand Theaf Auto-San Andreas sampai kebas sebelah punggung sebelah kanan. Makan-makan, main bowling, main tumbuk2, drift kereta, main game House of Death 2, cubaan nak ambil poster transformers di TGV Mines..serta menjejaki saudara lesbian penguin yang hilang secara tiba² dan misteri semenjak 11 ogos 2007 ni...adakah kerana beliau menjejaki gadis² setelah memperolehi baju Semusim Di Neraka yang cool?..atau memuaskan nafsu di server beliau?.. memetik kata Mohd Sharizal bin Samah."...lebih baik jika kita memilih barangan yang tidak berjenama, tidak mahal tetapi cantik, unik dan bersesuaian dengan penampilan diri,”

Thursday, August 09, 2007

.:KEMBALI:.

Pepagi lagi aku dah selsema dan bulu mata masuk dalam mata..hangin..tapi kena pegi kerja..drive ngan sebelah mata kena tutup sebab pedih gila..dah tu pula berlaku kesesakan lalu lintas gara-gara nak elak bumper..pak guard yang jaga jalan pun tak check apa-apa ..hanya berdiri kacak dengan spek mata baru sambil tersenyum pada awek² student yang sudah mencapai tahap pubertinya tapi aku gembira. aku petik kata-kata Victor Frankl "everything can be taken from a man but one thing: the last of human freedoms-to choose ones attitude in any given set of circumstances, to choose ones own way"...Aku gembira kerana dapat mewarnai kembali penulisan blog aku ni secara kerap seperti kamu buat dahulu. Upacara makan free akan bermula..temmade kamu yang lewat calling aku untuk bersarapan..

.:KELAM:.

hmm..kita hidup untuk makan ..atau makan untuk hidup?...kedua-dua kenyataan ini terbukti kesahihannya apabila rakan2 kamu membelanja makan di chilli's..malam itu kami mengamalkan cara pemakanan "all u can eat"...kerakusan serta kekarnibalan memang tidak dapat disangkal..half-cook...full cook..nasib baik baik tak menunggak air setan..ahahaha...bagus ahh kamu ni dah ade duit sendiri ..berkat kerajinan kerja halal dan haram kamu..ade duit lebih buat belanja kawan dan bayar cukai untuk tampung orang yang bergaji cam aku ni..hmm..kumpul duit untuk kawin dan juga ada yang nak beli kereta..pastikan kamu membeli kereta yang telah diluluskan oleh Puspakom dan telah terbukti kebolehan driftnya di Cameron Highland nanti..makan banyak akan sebabkan kamu cepat mengantuk serta keinginan membuang air besar yang tinggi..aku ingin ke tandas?..siapa mahu ikut?..temmade..

.:STRATEGI:.


1. How tall are you barefoot?

// kurang 2 meter

2. Have you ever smoked?
// tak hisap sangat ahh..

3. Do you own a gun?
// yeahh..nama dia jenglot

4. Do you hate someone right now?
// kamu

5. Do you get nervous?
// yup

6. What do you think of hotdogs?
// ianya boleh dibeli kat gerai burger Santak

7. What’s your favorite Christmas song?
// suwa suwe good morning

8. What do you prefer to drink in the morning?
// nescafe 3 ini 1

9. Can you do push ups?
// yup..lagi perform kat atas katil

11.What’s your favorite piece of jewelry?
// tersisip kat jari manis Nur Aimi Abdul Rahim

12. Do you like painkillers?
// tak..baik hisap rokok

13. What is your secret weapon to lure the opposite sex?
// lumur madu n coklat cair kat badan..

14. Do you own a knife?
// ada

15. Do you have H.I.V?
//nope

16. Name?

// Zaidi bin Tajuddin

17. Name 3 things u wanna do at this exact moment?
// jumpa gadis nama Nur Aimi Abdul Rahim/ download porn ntuk rakan2/ lepak kat molan

18. Name the last 3 things you have bought lately:
// makanan / pewangi kereta / lighter

19. Name 3 drinks you regularly drink:
// nescafe tarik / sirap bandung /nescafe ais

20. What time did you wake up today?
// 6.30 pagi

22. Current worry?
// jenglot tak stim

23 Current hate?
// kamu

24. Favorite place to be?
// home

25. Least favorite place to be?
// kenduri kawin

26. Where would you like to go?
// bilik tido

27. Do you own slippers?
// ada

28. What shirt are you wearing?
// kemeja metroseksual

30. Favorite color?
// hitam/ maroon

31.Would you like to be a pirate?
// yeah..

32. Last time you had an alcoholic drink?
// takde..

33. What songs do you sing in the shower?
// anak singkong?

34. What did you fear was going to get you at night as a child?
// tengok jenglot dalam seluar tegak berdiri

35.What’s in your pocket/s right now?
// duit / handphone / rokok & lighter / kunci keta ngan umah / stick note / pen / sapu tangan

36. Last thing that made you laugh?
// masa tengok orang ketawa sambil terkentut

37. last thing that made you cry?
// terhempap jenglot masa dia tengah pacak

38. Worst injury you’ve ever had?
// jenglot salah parking

39. Who is your loudest friend?
// kamu

42.Who is your most silent friend?
// kamu

43.last movie watched?
// transformers

44. What is your favorite book?
// "how to make an idiot busy" oleh tamar jalis

45.What is your favorite chocolate
// coklat

47. What song do/did you want played at your wedding?
// lagu kahwin

48. What were you doing 12 AM last night?
// main game then tido

49. What was the First thing you did today?
// start engine kereta

50. What was the last thing you did the day before yesterday?
// download porn untuk kepuasan kamu..temmade