Wednesday, October 17, 2007

.:RAYA PERTAMA:.

ahahaha..yess..raya dah rupanya 13 oktober ..aku ingat 14 oktober..itu pun bila aku terbaca paper arr..sengal tul..ohya..tahun ni aku beraya di serdang je..ahaha..tu pun kat hospital pasal nenek aku buat minor operation kat lengan dia..masuk grease sendi dia...hmm..raya kat hospital memang cool..siap amik gambar keluarga lagi..sengal tul..

bersama keluarga sebelah mak di Hospital Serdang, Selangor.

mlm sebelum raya aku lepak² ngan nizo sebelum dia nak balik kampung..molan time tu tengah buat parti apa ntah..makan berbuka kami waktu tu banyak gila sampaikan aku tercicir kuewteau yang aku beli..pastu plak lewat mlm skit, aku lepak bersama nizuri, wak norj ngan hambali..lama tak jumpa mereka..sesambil melayan nafsu minum kopi, mengutuk wak norj, nizo & hisap rokok bersama rakan², tetiba mak aku call suruh beli cup kuih almond london arrr..time tu plak kedai banyak tutup..so aku pun tapau cup tu dari hambali..memang sengal betul..kami gelak ketawa sampai mamak kedai tu halau kami sebab dia pun nak buat persediaan raya..cam sial..esok plak semayang raya di masjid UPM...ramai jugak orang perantauan yang tak dapat balik raya ke kampung halaman..tiket dah habis agaknya..huhuhu..lepas semayang ..kami layan dengar khutbah raya di luar masjid sambil layan rokok di siang hari..ahahahaha..balik tu cam biasa la..bermaafan dengan keluarga sambil bertukar² duit raya ..ohh..raya memang cool...nizo bagi duit raya pun cool juga..ahahaha..

ampun dan maaf andainya...
terkasar bahasa,
tersilap bicara,
termarah yang tak kena,
tertanya tak tentu hala,
tersasul yang tak sengaja,
terpukul kat mana-mana,
terpekik ditelinga,
terhantuk dikepala,
terpinjam harta benda,
termoody tak semena-mena,
terumpat bila-bila,
termacam-macam lagi yang kena-mengena
-hambali

2 comments:

dgtalwar said...

aik.... baru mintak maaf dah kutuk aku balik...

betul nyer tak sabar nak bukak buku baru ye

zaidi said...

ohh..tu kutuk ko masa sehari sebelum raya..kebetulan plak..masa kutuk2 tu ko hantar msg raya dan mohon kemaafan...so kitorg pun maafkan ko..