Monday, December 29, 2008

FATAMORGANA


selamat awal muharam dan selamat tahun baru 2009 yang akan menjelang tiba lagi 2-3 hari. sempena ketibaan tahun baru kali ini di harap dalam menjadikan kita lebih baik dari sebelumnya. budget makan agak save bulan ni kerana penuh dengan jemputan perkahwinan sahabat hentai.. handai. semoga kalian berbahagia hingga akhir hayat.

ok.

sekarang tumpuan ke arah membeli barangan keperluan baby. ayuh..

Sunday, December 21, 2008

FOOD POISONING


mahu rehat.baru ceber setiap 2 jam. minum 100 plus jika mahu tenaga.makan?..uhh..sungguh tiada berselera buat masa ini.

Tuesday, December 09, 2008

BERSAMA AWEK PINOY

salam..banyak betul cuti dalam bulan Disember nih..aku baru je lepas trip solo + kerja di Sarawak dan Sabah.untuk info trip aku ke Sarawak & Sabah ada di sini. esoknya plak dah nak raya korban. so ramai juga staf tempat kerja ambil cuti straight seminggu. aku selepas raya ni mahu ke Kedah untuk menghadiri majlis perkahwinan sahabat. terbantut hasrat untuk menghadiri kenduri arief di Sabah kerana kos tiket kapal terbang yang meningkat mendadak, malah belanja untuk Disember ni pun meningkat. anyway, aku ucapkan 'SELAMAT' kepada sahabat& juga pembaca senyap blog ini yang akan bertunang / bernikah pada bulan Disember 2008 ini.

moga kalian berkekalan hingga tamat riwayat.


SELAMAT AIDILADHA

[masjid terapung (masjid negeri) di Likas, Sabah]

salam aidiladha dari kami sekeluarga. maaf zahir batin

Friday, November 28, 2008

INTERVIEW LAGI?


doakan aku semoga success masa interview isnin nanti. pastu rushing pergi airport untuk kerja teknikal pertanian di Sarawak & Sabah seminggu. Korang nak kirim apa-apa barang?

..takpela..

lupakan aje..

aku pulus agak short bulan ni..

TQ

Tuesday, November 25, 2008

GREEN LUNG

hari ni ada tanam-tanam pokok di UPM. merupakan program kerjasama antara UPM-Mitsubishi "CONVERSE OUR HERITAGE". yang terlibat sebahagian dalam projek penanaman semula pokok ini terdiri dari staf mitsubishi jepun (orang jepun), anak-anak yatim, orang kurang upaya, pelajar UPM serta staf UPM sendiri. kawasan penanaman ada sedikit lecak, mungkin kerana hujan semalam. sebanyak 3000 pokok yang di tanam sepanjang program ini berlangsung. anyway..projek tu success..arigato!!



Thursday, November 20, 2008

Wednesday, November 19, 2008

PAKAI STICKNOTE KAT MONITOR

hola..kinda bz here..so last week aku ke cameron highland bersama rakan KKS..memang cool gila..berbasikal di highway tapah,jump up kat belakang kereta wafi, membuat rakaman ala-ala the hoppers..uhh memang bestlah..more info--klik here.


minggu ni penuh ngan kursus yang perlu dihadiri dan perlu dihandlekan. kawan² yang nak ajak sarap pada minggu ni terpaksa ditangguhkan hasrat tersebut. hari ni pun dah set rambut baru. kena pendekkan sikit sebab difahamkan ade interview pada minggu ni. so be ready..

next week pula kena bersiap-siap ntuk trip ke Sarawak dan Sabah. trip ni sebagai lawatan kerja teknikal. later on aku akan report trip ni dalam blog KKS-consider trip solo..thehehe

Wednesday, November 05, 2008

UPGRADE FROM BOYFRIEND TO HUSBAND


I received this mail from a buddy which I found out very amusing. You can relate it in your real life which might be useful for you. Especially ladies, if you taken enough measurement before committed to say “I Do”, think again.
UPGRADE FROM BOYFRIEND TO HUSBAND

Dear IT Support,

Last year I upgraded from Boyfriend 5.0 to Husband 1.0 and noticed a slow down in the overall performance, particularly in the flower, gifts and jewellery applications that had operated flawlessly under Boyfriend 5.0.

In addition, Husband 1.0 un-installed many other valuable programs, such as Romance 9.5 and Personal Attention 6.5, but installed undesirable programs such as Formula One 5.0, NBA 3.0 and World Cup 2.0.

And now Conversation 8.0 no longer runs and House Cleaning 2.6 simply crashes the system. I’ve tried running Nagging 5.3 to fix these problems, but to no avail.

What can I do?

Signed,

Desperate Housewife

Reply:

Dear Desperate Housewife,

First keep in mind:

Boyfriend 5.0 is an entertainment package, while Husband 1.0 is an operating system.

Try entering the command C:\ I THOUGHT YOU LOVED ME and download Tears 6.2 to install Guilt 3.0.

If all works as designed, Husband 1.0 should then automatically run the applications Jewellery 2.0 and Flowers 3.5. But remember, overuse can cause Husband 1.0 to default to Grumpy Silence 2.5, Happy Hour 7.0 or Late Night Teh Tarik 6.1.

Late Night 6.1 is a very bad program that will create SnoringLoudly.wav files. Whatever you do, DO NOT install Mother-in-Law 1.0 or reinstall another Boyfriend program. These are not supported applications and will crash Husband 1.0.

In summary, Husband 1.0 is a great program, but it does have a limited memory and cannot learn new applications quickly. You might consider additional software to improve memory and performance. I personally recommend Hot Tasty Food 3.0 and Tongkat Ali 6.9.

Good Luck,

IT Support

Wednesday, October 29, 2008

OK ..AKU BARU BALIK KURSUS

salam..maaf lama tak update..seminggu yang lepas..opis aku hantar pegi kursus ternakan kambing di Sungai Buloh. kursus sungguh cool. dari aku tak tau pasal apa-apa mengenai kambing, terus jadi tau..tapi basic je la..anyway berikut adalah retetan semasa di sana:

kawasan penginapan tempat kursus

kabin penginapan

suasana bilik dalam kabin

group diskusi: set up kandang kambing

contoh kambing yang dibuli kambing lain

cara membuat silaj, makanan tambahan kambing

memproses baja organik dari tinja kambing

memeriksa kesihatan dan umur kambing

bersama penternak kambing yang kaya..

bersama anak kambing

kaedah rawatan kambing yang kekurangan zat

contoh kandang kambing

group yang mengikuti kursus.

kaedah AI dilakukan pada kambing betina

group presentation: hasil kerja selama 7 hari

menerima sijil kursus

menu special malam penutup: sup kambing dari baka terbaekk

peserta kursus yang berjaya tamat kursus dan gerenti kaya selepas ni. insya-allah

Tuesday, October 14, 2008

CUMMING SOON

Starting 19 October 2008 at 8tv
Sunday (10.00pm - 10.30pm)

A group of friends (The Hoppers) hits the open road on a backpacking trip to get away from the busy, noisy & congested city Kuala Lumpur, to see and feel Malaysia trough their own eyes. They hop from one place to another in their green colored VW Kombi (Greenhopper), to absorb new cultures, as well as connect with their counterparts by sharing their experiences thru their travels whilst living the indie spirit. Along the way, they will meet bands (Ahli Muzik) and other youths who guide their travels as a local live their everyday life.Their final destination puts them on an island where they will gather with friends to finally let their hairdown and enjoy the indie music festival which is performed by some famous local indie bands.


more info: klik here

Wednesday, October 08, 2008

KEMBARA RAYA 2008 BERSAMA KKS

dicadangkan pada 15-18 Oktober 2008 bermula dari Bukit Mahkota hingga ke Serdang serta kawasan yang sewaktu dengannya.

more info --> klik sini

Sunday, October 05, 2008

DEMAM RAYA KERANA MARIA OZAWA

aku kembali bertugas setelah bercuti raya selama seminggu. persiapan raya ala kadar je..beli barang yang perlu..tapi yang penting pada aku stok dalam peti ais untuk seminggu raya ni..busan juga makan lemang, ketupat & rendang setiap hari² raya ni..nak juga sekali sekala layan makan mee bandung ke..mee goreng ke..Anyway..kuih raya tahun ni je banyak kuih tunjuk..so sebelum balik raya, sempat juga aku, aimi & qadir membeli belah di Masjid India & Jalan TAR sebelum balik ke kampung.

kami buka puasa di Sogo sebelum jalan² di Masjid India & Jalan TAR. Parking free..jalan clear..barang ada potongan 30-70%..gila babi..jeles ngan qadir pasal dia dapat rembat 4 botol perfume ripoff dengan hanya RM 50..demm..aimi dapat cari baju kurung yang sedondon kaler baju aku (tahun ni kaler peach)..selepas membeli belah..aku terus shoot ke kampung Gadek, Melaka. Alhamdullillah.. jalan highway malam tu memang lengang...maybe orang ramai balik awal sebab nak elak kesesakan di jalan raya. Aku gerak jam 9.45 malam ..sampai dalam kul 11.00 malam. Sampai kampung je..family tengah sibuk² buat BBQ kambing & ayam..malam tu sembang sampai kul 4 pagi.

So sepanjang hari raya ni ..banyak aktiviti makan² dan tidur sahaja..ada juga jalan² kat umah saudara di kedua belah pihak. Kami pun tak raya lama sangat di kampung..raya ke-2 kami ke kampung aimi di Pedas, N.Sembilan & selepas tu kami ke Serdang.

keluarga di Gadek, Melaka (sebelah aku)

keluarga di Pedas, N.Sembilan (sebelah aimi)

Thursday, September 25, 2008

BERAYA BERSAMA MARIA OZAWA


indah beraya, melawat sanak saudara bersama maria ozawa. hahaha..selamat bercuti semua dan hati-hati di jalan raya.

Tuesday, September 23, 2008

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

Assalamualaikum W.B.T

Kami seisi keluarga ingin mengambil kesempatan bersempena Hari Raya Aidil Fitri yang bakal menjelma ini untuk mengucapkan:
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
kepada sanak saudara serta saudara mara serta sahabat handai dan kepada yang mengenali kami di Malaysia

Tidak ketinggalan juga ucapan ini ditujukan kepada seluruh team backpakers Malaysia, terutama kepada Team Kelab Kembara Serdang, dengan ucapan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI , Maaf Zahir Batin sekiranya terdapat sebarang salah silap sepanjang kita berada di Bumi Malaysia ini,

Ikhlas dari,
Zaidi Tajuddin
Nur Aimi Abdul Rahim

*muat turun lagu raya di sini

Sunday, September 07, 2008

SELAMAT BERPUASA DI BULAN RAMADHAN

sempena bulan yang mulia ini. maaf zahir dan batin.

Monday, August 25, 2008

SAM TOWN

hmm..tengah plan untuk projek semasa puasa dan projek lepas raya..

tapi sebelum tu..

kita makan dulu. menu: BBQ daging kambing + ayam

Wednesday, August 13, 2008

INTRA MAMARI


Dulu hingga kini

Ceritanya sama lagi
Tanam tanam padi
Asyik dimakan burung kedidi

Mari mari dengar
Ceritaku kisah Abang Zaidi
Mempunyai seorang adik
Yang cukup lawa cik mek molek
Adiknya itu mata airku
Sorok sorok dariku

Memang aku tak kaya
Dapat beli kapal angkasa
Tapi aku gagah perkasa
Tewaskan musuh selaksa

Akan ku jaga dia
Bagai menjaga diri ini
Untuk masa itu dan ini
Agar dapat mi sekuali

Wahai Abang Zaidi
Sampai hati buatku begini
Ani sudah sudi
Mengapa kau pulak iri hati

Biar ku bahgia
Di samping dia adikmu ini
Bagaimana harus kubuktikan
Tidak kau terus sombong diri
Percayalah kataku ini
Niat aku memang suci

(Roll)

Memang aku tak kaya
Dapat beli kapal angkasa
Tapi aku gagah perkasa
Tewaskan musuh selaksa

Tak pernah aku termimpi
Segala kan jadi begini
Aku engkau tolak ke tepi
Tanpa kau merasa simpati

Niat aku memang suci
(Abang Zaidi)
Satukanlah cinta kami
(Abang Zaidi)
Jangan kau pentingkan diri
(Abang Zaidi)
Tak elok buat begini

GANTUNG KE TAK GANTUNG?


team valliers tempat ke 6 pada 2007.. tahun 2008?..aaa'aaaa

3 ON 3 Petronas 2007 dapat no 3...tahun 2008?...aaa'aaaa

AISYAH : IMPAK IMAGINASI

koleksi gambar ini merupakan gambar yang diambil sendiri oleh adik aku ketika menggunakan kamera PDA aku secara curi-curi..









imaginasi kanak-kanak..siapa yang tahu..