Thursday, January 17, 2008

.:TENANGKAN ARI-ARI:.

Pada 24 & 25 November 2007, aku ke daerah Pekan, Pahang. Atas urusan kerja . Istimewanya Daerah Pekan ini terletak pada makanan tempatannya. Tarikan utama Murtabak Mengkasar, Puding Diraja, Samosa DiRaja dan lain-lain lagi. Terkenal juga dengan sajian makanan laut.


Penginapan sini tidak berapa banyak, kamu juga boleh ke Kuantan, hanya mengambil masa 45 minit. Untuk penginapan di Pekan ini, kamu boleh hubungi:

Inderapura resort (09-4267666 / 09-4267669) dan Chief resthouse (09-4226941)

Informasi mengenai Daerah Pekan, Pahang, klik sini.

2 comments:

shahril aley said...

macam best je makanan tu. apa yang best sangat DIRAJA nama die? sultan tolong masakkan ke?

zaidi said...

zaid to aley: orang kata itu menu diraja..menu ni hanya ada semasa ada hari penting atau sultan datang turun site..tak silap aku arr..

p/s: kena tanya org pekan, pahang dengan lebih lanjut..