Thursday, June 28, 2007

.:SERVICE:.

aku paling busan bila nak naik kenderaan awam ni..ntah ahh kenapa..cam leceh..aku bukan pengguna tegar seperti kamu..petang ni aku nak beli tiket kat hentian pudu...nak ke sabak bernam..nak amik tunang aku ngan kereta2nya skali..ahaha..malam ni (kalau sempat) nak mengelilingi kawasan sabak bernam tu..lokasi yang mengujakan aku ntuk trip Kelab Kembara Serdang kali ini ialah Taman Kelip2, Taman Warisan serta lapangan padi..wau juga ada disediakan ntuk kamu main di lapangan padi tersebut...kamu yang masih tidur pada pukul 12 tghari serta terkunci dari luar rumah...temmade..

Monday, June 25, 2007

.:ANDROGOGY:.

lama tak tulis blog ni..bukan apa..maybe aku selalu sakit perut sebab banyak makan yang bukan² serta pengambilan rokok secara tidak sihat..nak cite pasal keje..malas la plak rasanya..ohya..minggu ni nak tengok transformers the movie..rasa nak cuti2 malaysia pun ade..cadang nak book satu chalet pastu bbq chicken wing ramai2 (pacak..ko sediakan chicken wing)..teman nizo gi temuduga (nizo nampak bergaya ala2 model suar dalam CK)..ahaha..yang ko muka ketat apahal?...ahaha..tunang aku gi tolong pensyarah dia collect data kat sabak bernam..jadi aku dah gersang sekarang ni..sapa nak layan aku?..server(pelayan)?..pergi mampus..aku petik dari dialog makcik ngan budak petang tadi:

budak spender merah : "makcik apsal cucur udang ni sekor udang pun x de?!">
makcik baju hijau: "abih tu yg ko beli cucur badak, ada x badak kat dlmnya?! Camne plak dgn cucur kodok, ade x kodok yg melompat kat ko?!"

*kesal plak aku mendengar dialog ini...

Thursday, June 07, 2007

.:BIOMOLEKULAR:.

ahh..minggu lepas memang banyak rumah orang kawin yang perlu aku hadiri...hmm..makanan yang disediakan amat sedap belaka..sedap hingga sebabkan perut ini dah berfungsi secara tidak normal dalam erti kata lain sepanjang 2 minggu ni 'hasil' pengeluaran tidak begitu memberansangkan ..tidak sia-sia usaha aku tika mengambil pil ciketeun serta air limau suam secara berperingkat..hmm..maka 'terhasil' bentuk solid bahan kumuhan yang dikeluarkan...gila..kamu harus baca bismillah dan basuh tangan sebelum makan ye..

.:DEPRES:.

Kerja seorang researcher adalah sangat memeningkan kepala..kena tengok kamus..kena ubahsuai supaya ayat lebih 'bunga'..perghh..sampaikan aku tengok camna la life diorang ni yea..emm..nasib aku bukan dalam golongan itu..mungkin aku juga tergolong dalam golongan lesbian penguin iaitu suka mengacip research orang lain..yeah..kemudian di ubah suai agar kamu semua yang sedang membaca blog ini lebih faham apa yang cuba disampaikan..terutama kajian mengenai sakit tuan @ puan...masalah² juga timbul hingga kadang-kala menimbulkan rasa kurang senang..tapi atas dasar komunikasi yang bagus serta akal fikiran yang waras..kamu boleh selesaikan seberapa rumit pun masalah itu...seperti gambar diatas...heh..masing aku ingat lagi kata-kata perangsang "..Erin..jom parut kelapa..hahaha.."

Wednesday, June 06, 2007

.:KONTRA:.

suasana tenang..kamu sudah bangun pagi..pergi kerja..punch card pakai kad matrik (apa kes..orang pakai thumb print)..lepak2 dengan kamu sambil makan nasik lemak..ahh..sesungguhnya tak sabar untuk bekerja untuk keesokkan harinya..kerja harus disiapkan dengan cepat supaya aku boleh YM, melayari porn internet (budget suci), serta meng'update' blog supaya kamu boleh membaca blog ini di kala kesunyian..tapi malang..web blog telah di'block' oleh tukang block di tempat kerja aku atau kamu yang 'block' blogger aku..lahanat kamu..lesbian penguin semakin mengganas..begitu juga kamu yang lain..ingin kebebasan serta perhatian?..jom pau rokok wafi serta bercerita mengenai keindahan dunia takde sampah. aku memetik kata-kata puitis dari pacak "..dalam banyak² burger..burger apa yang happy?..."..katanya sambil bergembira..hmm..kamu gila

.:SINTETIK:.

perut memulas..bererti samada aku perlu memakan pil ceketeun atau pun ke tandas..ye mungkin perlu ke tandas..ye mengenai tandas sekarang ni memang tidak perlu disangkalkan lagi..semua orang nak bersih..kamu pun nak tandas yang bersih..tapi kamu kencing berdiri...bagaimana ye..sampah pun banyak di buang dalam lubang tandas..jadi tandas pun sumbat, maka arip suparjo pun menyatakan kekesalan beliau hingga menyebabkan beliau mengambil alasan ini untuk berenti merokok..aku memetik artikel dari Richard McNulty mengenai tandas, ujar beliau " ..for those new to Tango.."Tandas" means a set of similar songs (3-5 usually) that are separated by an interval of completely different music (Cortina) to distinguish each Tandas. Dancing occurs during the Tandas. The Cortina enables dancer to get off the floor and change partners.." hmm..yang nyatanya tandas tidak boleh memuaskan nafsu pacak dan lesbian penguinnya..tapi kamu boleh membawa teman kamu untuk memuaskan nafsu dalam tandas sambil bertango.

.:KEMPEN:.

Sengal plak minggu nih..lama x lepak kedai mamak maulan..aku sekarang lebih banyak menghabiskan masa di depan komputer opis aku..bukan buat apa pun..cuma sekarang ni aku sedang mencari idea untuk menambahbaik brosur, power point unit aku, buat logo untuk KKS..uhh..nasib baik time pagi-pagi ni ade time nak makan nasik lemak dan layan rokok sepam dua. Minggu ni ingat nak balik kampung..nak mandi bunga dalam tub air panas..huuu..gila tapi realiti. Nak ajak Erin tangkap gambar hantu kat kg Qadir serta nak berkumandang seruan azan ditelaga tinggal ..juga terletak di kg Qadir..hmm..ada baiknya aku melayan kopi tongkat ali kat maulan hari ni..aku perlu kentut-kentut kerana sejak dua menjak ni perut aku dah masuk angin...lahanat yang sedang membaca blog aku ni..mari kita ke molan..aku dapat 2 kotak dunhill 20 dari wafi..bes gila..kamu?